Erfaringer fra ishoj.dk og autotagging

23/09/2015

Erfaringer fra ishoj.dk og autotagging

Artikel af Brian Jacobsen, CTO & Partner, Taxon ApS 
 

I går (tirsdag 22/9-2015) var Taxons ERFA gruppe på besøg hos Ishøj kommune.
Ishøj har for nyligt lanceret en ny hjemmeside hvor den traditionelle menustruktur delvist er erstattet af en søgefunktion, mens den tilbageværende menu automatisk bliver genereret ud fra KLE. Jesper Vig Meyer fra Ishøj gennemgik både den funktionalitet, der er på hjemmesiden nu og nogle af de mange tanker og idéer, som er på tegnebrædtet. 
 
Fra starten var formålet at fjerne den tid hver redaktør brugte på at finde 'det rigtige sted' for sin artikel. Nu foregår det fuldautomatisk via KLE. De menupunkter, der stadig er tilbage, har tilknyttet en række KLE numre.
Når en redaktør gemmer sin artikel finder Taxon Classifier automatisk det relevante KLE nummer og dette nummer bliver gemt sammen med artiklen. 
Når en borger går ind på et menupunkt genereres der en dynamisk side med alle de artikler, der har et KLE nummer, som matcher menupunktets. 
Ved at hæfte artiklerne op på KLE er der blevet meget nemmere at flytte artikler og grupper af artikler, rundt på hjemmesiden, ved blot at ændre KLE numrene for de relevante menupunkter. 
 
En ting er at indføre spændende og innovativ teknik, men der er jo en organisation bag, som også skal være med på idéen. Der har selvfølgelig været bump på vejen, f.eks. var KLE ikke ligefrem kendt i kommunikationsafdelingen, men som Thomas Aagaard Kjeldsen fra Ishøjs kommunikationsafdeling sagde, var han gået fra nærmest blank til faktisk at være rigtig glad for KLE - eller ihvertfald de ting man kan gøre med KLE. Det har faktisk vist sig at det er en stor lettelse for redaktørerne at slippe for at skulle finde det rette sted på hjemmesiden for deres artikler. 
 
Jesper præsenterede også deres kommende intranet. Intranettet er en kopi af hjemmesidens teknik, så det kommer til at fungere ligesom hjemmesiden. 
Et af ønskerne med intranettet er at det kan linke op mod SBSYS (Ishøjs ESDH) og trække dokumenter ud baseret på KLE. For eksempel kunne det være vejledninger på diverse områder, som så fandt ind på rette plads på intranettet ved hjælp af KLE.  
 
En stor opgave, som endnu ikke er helt på plads, er at opmærke organisationen med KLE. Mange af Ishøjs fremtidsønsker involverer en inddragelse af organisationen og det kræver at systemerne kan finde en person eller enhed ud fra et KLE nummer. Men det kommer :-) 
 
På vegne af Taxon og de cirka 15 deltagere vil jeg gerne sige mange tak til Jesper, Thomas og Ishøj Kommune for at dele de erfaringer, de har fået gennem et spændende projekt, som jeg gerne vil kalde visionært og nyskabende. 
 
Links:
Prøv Ishøj Kommunes hjemmeside på www.ishoj.dk.
Prøv en demo af Taxon Classifier med KLE på demo.taxon.dk.
Læs mere om KLE på kle-online.dk.
LinkedIn er der en række relevante grupper: Taxon Classifier, OS2 og OS2KLE.

TaxonAnalyzer

Opmærkning
Tekstanalyse
OCR
Præjournalisering