Taxon Nyhedsbrev oktober 2015

07/10/2015

Taxon Nyhedsbrev oktober 2015

 
 
Smart brug af metadata ...?
Postsortering, søgeoptimering, tværgående informationsudveksling - der er næsten ikke grænser for hvad man kan bruge metadata til, så længe opmærkningen sker struktureret og automatisk. Det kan du læse mere om i denne udgave af vores nyhedsbrev ...
 
 

TaxonMail - postfordeling 24/7

Nu er det slut med at vente hele formiddagen på, at posten bliver fordelt. TaxonMail modtager og sorterer mails 7 dage om ugen, 24 timer i døgnet.
TaxonMail bruger metadata fra et emnesystem (en taxonomi) til at sortere efter - dvs. at posten også kan blive præjournaliseret i forbindelse med distributionen, hvis man ønsker det.
Læs mere om TaxonMail på http://www.taxon.dk/da/taxonmail
 
 

ERFAmøde: Auto-tagging på hjemmeside/intranet

Ishøj Kommune har for nyligt lanceret en ny hjemmeside hvor den traditionelle menustruktur delvist er erstattet af en søgefunktion, mens den tilbageværende menu automatisk bliver genereret ud fra KLE ved hjælp af Taxon Classfier.
Det betyder, at når en redaktør gemmer sin artikel, finder Taxon Classifier automatisk det relevante KLE nummer, og dette nummer bliver så gemt sammen med artiklen. Når en borger så går ind på et menupunkt genereres der en dynamisk side med alle de artikler, der har et KLE nummer, som matcher menupunktets.

 Du kan læse et referat fra ERFAmødet på LinkedIn
 
 

Taxon Classifier demo.

En ting er at læse om tingene, en anden er at prøve selv. Derfor har vi lavet en demo af Taxon Classifier, hvor man kan indsætte en tekst og få den auto-klassificeret af Taxon Classifier. Taxonomien, der er brugt i demoen, er den kommunale OS2KLE, som dækker kommunale emner, dvs. resultatet bliver bedst, hvis du bruger en kommunal tekst.
Demoen viser også hvordan struktureret auto-opmærkning kan bruges til at kombinere tekster fra forskellige medier (nyheder, lovgivning, personer) - så længe de alle bruger den samme taxonomi.
Prøv vores demo på demo.taxon.dk

 

Møde i VidenDanmark: Smart brug af metadata

Torsdag d. 12. november tager vi sammen med VidenDanmark en status på metadata - hvor står vi i dag, hvad er visionen og hvor er vi på vej hen? Vi skal møde en række specialister fra offentlige og private organisationer, der bruger metadata i deres daglige arbejde. Vi skal høre om ISO-standarder, forretnings-referencemodellen FORM, fuldautomatisk metadataopmærkning i Ishøj Kommune, hvordan metadata kan forbedre forretningen og se live eksempler på hvordan man kan bruge metadata, når først opmærkningen sker automatisk og struktureret.
Se mere om arrangementet på VidenDanmarks hjemmeside

 
 

Taxon på LinkedIn

Kom og vær med i Taxons gruppe på LinkedIn. Det er her vi annoncerer sidste nyt  om Taxon  ligesom det er stedet, hvor Taxons brugere og andre interesserede samles, udveksler erfaringer og stiller spørgsmål om systemet.
 
 

Venlig hilsen
Taxon ApS

TaxonAnalyzer

Opmærkning
Tekstanalyse
OCR
Præjournalisering